Uusi juttusarja alkaa: Esittelyssä Shindon ammattilainen Tiina Eerola

Aloitamme tällä jutulla nyt uuden moniosaisen sarjan, joka esittelee koulutettuja ja osaavia Shindon ammattilaisia eri puolilta Suomea.

Lähdimme selvittämään millaista Shindo-toimintaa Suomesta löytyy ja keitä ovat ihmiset sen takana.  Halusimme myös tietää, mistä heidän innostuksensa Shindoon on saanut alkunsa ja miten siitä tuli ammatti.

Sarjan ensimmäisessa osassa kysymyksiin vastaa Shindo-ohjaaja Tiina Eerola Järvenpäästä.

Kerro hieman itsestäsi.

Olen Tiina Eerola ja vaikutan Järvenpään seudulla. Tulevaisuudessa olen kahden kaupungin asukki kun matkustan Kuopion ja Järvenpään välillä. Ohjaan shindo-rentoutusryhmiä molemmissa kaupungeissa ja lähiympäristöissä. Muuten toimin luokanopettajana ja kouluttaudun lisää hyvinvointialalle.

Kuinka päädyit Shindon pariin?

Aiemmassa työpaikassani järjestettiin työhyvinvointina Shindo-peruskurssi, jota ohjasi Tuula Styrman. Vuosi taisi olla 2005. Hurahdin täysin ja pidin shindoa juuri minulle sopivana itsehoitomuotona. Olin kaikesta kovasta urheilusta aika jäykkä ja palautuminen oli vaivalloista. Shindon lempeys vakuutti minut heti.

Mikä sai sinut lähtemään Shindon ammattilaiseksi?

Kiireisen perhe- ja työelämän kautta minun oli hankala löytää keinoja rentoutua ja palautua. Muuttaessamme Etelä-Suomesta takaisin kotikonnuille Savoon aloin ottaa selvää Shindo-koulutuksista. Löysin ihanan Anna-Kaisan (Hirvanen toim. huom.) Jyväskylästä ja pääsin osaksi lämminhenkistä ohjaajaryhmää, joiden kanssa opiskelimme shindon saloja 2014-2015. Aika pian tajusin, että haluan jakaa tätä hyvän olon tunnetta myös muille, ja ohjasin ahkerasti ryhmiä Kuopiossa heti valmistuttuani. Kansalaisopisto ja kotona pidetyt tunnit olivat upeita kokemuksia!

Mikä sinulle on ollut merkittävintä Shindossa?

Shindoa ei voi suorittaa. Siinä mieli ja keho työskentelevät omaa tahtiaan, ja minulle tärkeintä onkin pysähtyminen ja omien tuntemusten havainnointi ja hyväksyminen. Shindo toimii kuin mindfulness, mutta kehollisuus ja venytykset toimivat minulla paremmin kuin paikallaan olo ja ajatusten kuuntelu. Vaikka shindossa ei voi ”kehittyä” mitatusti, on ollut mahtava huomata miten mieli ja keho alkavat pikkuhiljaa antaa periksi ja muovautua kohti tasapainoa.

Ryhmässä toimiessani huomaan, kuinka koko ryhmän energia hoitaa kaikkia paikalla olijoita. Muistan itsekin sen, kuinka upealta ohjaajan tuki selän takana, pienet rapsutukset ja painelut tuntuivat. Nyt ohjaajana harmittelen usein, kun en ehdi pysähtyä jokaisen ryhmäläisen tueksi tarpeeksi. Minussa asuu selkeästi shindo-hoitaja, mitä kohti alan matkata vähitellen.

Kenelle suosittelisit Shindoa?

Ihan jokaiselle! Erityisesti suorittajille. Ja niille joilla ei ole aikaa rentoutua. Shindossa mukavinta on se, että sitä voi kuitenkin tehdä omalla tavallaan. Harjoitukset ja venytykset on aina mahdollista varioida jokaiselle sopivaksi – jos venytys tuntuu hankalalta, tyynyillä ja tukemisella kehoa saadaan vähitellen rentoutumaan ilman kipua. Shindo on lempeydessään ja sallivuudessaan yksi parhaista keinoista stressiä ja kiirettä vastaan. Toistuvasti olen ihastellut tyytyväisiä huokauksia ja raukeita ilmeitä tunnin lopuksi.

Missä ohjaat Shindoa?

Järvenpään seudulla aloittelen tunteja vähitellen. Seuraava tutustumistunti on 28.1. Kulman terapioilla. Etsin myös tiloja viikkotunnille. Kuopion suunnalla toiminta alkaa taas kesällä 2018. Pyrin saamaan tunnit ja peruskurssin myös Kuopion kansalaisopistolle. Tiedotan kaikista tunneista ja kursseista facebook-sivullaniwww.facebook.com/parempipaiva ja minuun voi ottaa yhteyttä myös: tiinamari.eerola(at)gmail.com tai puh. 050-5258183.

Aloitan vähitellen myös syventävät opinnot ja jomon-opinnot ja toivon valmistuvani hoitajaksi parin vuoden sisällä. Samalla aloitan TRE-menetelmän opinnot. Olisi mahtavaa tehdä rentoutumisesta työtä!