Jomon-Shindo-ohjaajakoulutus Jyväskylässä huhtikuussa 2024

Jomon-Shindo-ohjaajakoulutus alkaa Jyväskylässä huhtikuussa 2024!

 

Aika: huhti-joulukuu 2024 (alkaa la-su 20.-21.4.) 15 pv

Paikka: Jyväskylä, Elele Rentouden tila (Väinönkatu 40)

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 27.3. mennessä: info@elele.fi Kouluttaja: Katja Vuorela, Vastaava Jomon-Shindo-hoitaja-kouluttaja

 

Jomon-Shindo- ohjaajakoulutus yhdistää Shindon lempeät meridiaanivenytykset ja tuen Jomonin rauhoittaviin ja palauttaviin kiertotaivutusvenytyksiin. Jomon on Sensei Kazuko Kuratomin kehittämää jatkumoa Shindolle. Yhdessä ne muodostavat ihania Shindo flow-tunteja, joissa Jomon- ja Shindo- liikkeet vuorottelevat rennosti virraten.Koulutuksen Shindo- ohjaaja-osuus toteutetaan viikonloppuisin (noin kerran /kk) helmijoulukuussa 2024, jonka lopussa järjestämme yhdessä Jomon-Shindon peruskurssin osana koulutusta (2 pv/12h).

Jomon-ohjaajaosio toteutetaan elo-syyskuussa (2 vkl).

Koulutuksen sisältö:

Yhdistelmäkoulutuksesta valmistuu Jomon-Shindoohjaajaksi syyskuussa 2024.

Shindo- ohjaajakoulutus-osio 11 pv/ 5 op:

Shindo- ohjaajan koulutussisältöön kuuluu rentoutustekniikoita, rentouden/ jännityksen havainnointiharjoituksia sekä Shindon meridiaanivenytykset yksin ja parin kanssa tuettuina. Koulutukseen kuuluu myös hoitoharjoituksia selän ja hartioiden alueelle, varpaille, jaloille ja käsivarsille. Omaleimainen osa Shindoa on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Se on merkittävää niin venytysten tehostamisessa kuin lempeissä tukiotteissakin. Hoitotekniikoita harjoitellaan oman rentouden löytämiseksi. Ohjaajan koulutus on myös perusta shindon syventävälle koulutusosiolle ja varsinaiselle, yhteensä kaksivuotiselle kouluttaja-hoitajakoulutukselle.


Jomon-ohjaajan modulikoulutus-osio 4 pv:

Jomon-ohjaajakoulutus antaa valmiudet ohjata ihanan rentouttavia ja voimaannuttavia Jomon-Shindo kehotyöskentelytunteja ja demoja sekä Shindo-flow tunteja, joissa vuorottelevat Shindo- ja Jomonharjoitukset tasapainoisina liikesarjoina. Ohjelmassa Jomon sarjat A ja B, Bon- seisontasarja ja istumasarja. Jomon- ohjaajakoulutusmoduli toteutetaan kahtena viikonloppuna. Valmiit Shindo- ohjaajat voivat osallistua pelkkään Jomon-ohjaajakoulutuksen moduliin, jonka jälkeen saa päivitetyt Jomon-Shindo-ohjaajan valmiudet ja todstuksen.

Koulutuksen aikataulu 2024:

Koulutus toteutetaan viikonloppukoulutuksena noin kerran kuussa la klo 11-17, su klo 10-15 ja aijoista voidaan kuitenkin sopia vielä kun ryhmä on koossa (mm. pe ilta+la mahdollisuus).

Koulutuspäivät (15 pv) vuonna 2024 Shindo-ohjaajaosio 11 pv:

20.-21.4. Jomon-Shindo- peruskurssi 2 pv (la klo 10-15, su klo 10-15)

18.-19.5. Shindon perusteet

15.-16.6. Shindon perusteet

24.-25.8. Jomon ohjaajamoduli 2/4 pv

21.-22.9. Jomon ohjaajamoduli 4/4 pv

12.-13.10. Jomon-Shindo-peruskurssin suunnittelu ja sisällön kertaus

16.-17.11. Jomon-Shindo- peruskurssin ohjaaminen

30.11. Näyttöpäivä ja valmistuminen

 

Mihin koulutus antaa valmiudet ja oikeudet?

Jomon-Shindo -ohjaajakoulutus antaa valmiudet ja oikeudet Jomon- ja shindo – venyttelyryhmien ohjaamiseen ja harjoitusten yksilö-ohjaukseen asiakkaille sekä Jomon-Shindo demojen, peruskurssien ja muiden tapahtumien järjestämiseen. Koulutus antaa myös oikeuden käyttää Shindo -tavaramerkkiä toiminnan mainostamisessa.


Missä voi hyödyntää Jomon-Shindo-ohjaajan taitoja?

Menetelmiä voidaan soveltaa erilaisille ryhmille. Shindotunnit ovat mm. monien kansalaisopistojen, kuntosalien ja urheiluseurojen ohjelmistoissa ympäri Suomen. Shindoa voi käyttää myös mm. työyhteisöjen parissa, lasten ja nuorten oppimisen tukena, eri ammattien täydennyskoulutuksen osana, rentouttavaan TYHYtoimintaan ja terveyden tukena sekä vuorovaikutus-, itsetuntemus- ja tunnetyöskentelyssä. Koska menetelmällä on vahva aivopuoliskojemme yhteistyötä tukeva vaikutus, monet luovassa työssä tai opetusalalla toimivat ovat ottaneet sen käyttöönsä. Shindo-ohjaaja voi toimia monella tavalla hyvinvoinnin edistämiseksi ja käyttää Shindoa myös osana muuta ammattiosaamistaan ja työnkuvaansa.

Miten koulutus palvelee omaa ja läheisten hyvinvointia?

Koulutus toimii myös oman rentouden ja itsetuntemuksen prosessina. Jokaisessa koulutuspäivässä rentoudutaan, venytellään ja hoidetaan itseä, vastaanotetaan ja tehdään rentoutta tukevia hoitoharjoituksia. Koulutuksen aikana opitut hoitoharjoitukset on tarkoitettu kotikäyttöön ystävien ja perheen parissa. Koulutus antaa säännöllisen päivän omalle hyvinvoinnille.

 

Koulutuksen hinta (sis- alv 24%): Koulutuspäivät 15+1 lähipäivää/ 120€+alv 24%/päivä.

Kokonaishinta 1800€+ näyttökoe 120€ (+ alv 24%) + japanilainen sertifikaatti 250€ (alv 0%) Yhteensä: 2380,80€ sis alv 24%+ sertifikaattimaksu 250€ koulutuksen päätyttyä.Koiullutuksen voi maksaa osissa esim. koulutuspäivien yhteydessä kuukausittain.

Jomon-ohjaajamoduli, jossa ei ole näyttö- tai todistusmaksuja. Kysy lisää pelkään Jomonohjaajamoduliin osallistumisesta kouluttajalta.

Laskutus: Yhden koulutuspäivän hinta on 120€ eli 240€/viikonloppu + alv 24%. Koulutuksen voi maksaa kuukausittain tai sovituissa erissä. Kysy myös joustavaa maksuaikataulua tarvittaessa. Koulutuksen lopuksi toinen vastaava kouluttaja laskuttaa näyttökoemaksun 124€ ja Shindo ry todistusmaksun.

Koulutuksen paikka: Koulutukset pidetään Elelen Rentouden tilassa, Jyväskylän keskustassa, Väinönkatu 40 B 17.
 Koulutuspaikka on 3 korttelin päässä Jyväskylän Matkakeskuksen juna/ bussiterminaalista. Koulutus järjestetään tarvittaessa myös muissa sovituissa tiloissa keskustan alueella. Mikäli osallistujia on enemmän kuin 6, otamme käyttöön suuremman tilan keskustan alueelta.

Ruokailu ja majoitus: Koulutuksessa on tee/kahvitarjoilut ja pientä purtavaa. Ruokailu tapahtuu omatoimisesri kurssitiloissa tai lähistön lounaspaikoissa. Koulutustilassa on mahdollisuus myös yöpyä kahdessa erillisessä huoneessa 15€/yö – kysy lisää jos kaipaat majoitusta kurssiviikonloppuina.

 

KYSY LISÄÄ, PYYDÄ TARKEMPI KOULUTUSOHJELMA JA ILMOITTAUDU MUKAAN!


 

Ilmoittauduthan viimeistään 27.4.2024 mennessä.