Jomon-shindo ohjaajakoulutus alkaa Mikkelissä tammikuussa 2020

JOMON-SHINDO OHJAAJAKOULUTUS 15 +1 pv MIKKELISSÄ 25.1-26.1.2020

Jomon-Shindo liikeohjaajakoulutus: Laajuus 5 op antaa kansainvälisen tason kriteerit täyttävän Jomon-Shindo-ohjaaja pätevyyden. Saat lisenssioikeuden JomonShindo flow kiertotaivutus- ja rentousvenyttelyryhmien ohjaamiseen, harjoitteiden yksilöohjaamiseen asiakkaille sekä peruskurssin järjestämiseen maailmanlaajuisesti. Lisenssin ylläpito edellyttää pätevyyden päivittämistä joka toinen vuosi yhdistyksen järjestämillä Pro-koulutuspäivillä. Lue menetelmästä ja sen vaikutuksista lisää shindo.fi sivuilta ja ilmoituksen alaosasta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, toki hyötyä on, mikäli olet joskus osallistunut Shindo-tunneille/harjoittanut Shindoa.

Koulutus on loistava mahdollisuus niin ammatilliseti kuin itsehoidollisesti oman hyvän olon, terveyden, stressihanllinnan ylläpitoon ja edistämiseen. Koulutus on myös perusta Jomon-Shindon syventävälle kurssivaiheelle sekä varsinaiselle, yhteensä kaksivuotiselle hoitaja/kouluttaja koulutukselle.

Jomon-Shindo liikeohjaaja voi toimia monella sektorilla kehomielen huollon hyväksi. Hän voi esimerkiksi ohjata ja soveltaa sitä liikunta- ja hyvinvointialan ammattilaisille osana muuta ammattiosaamista ja työnkuvaa, kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla monipuolisesti eri ikäisille ja erilaisille ryhmille, yhdistyksille, kansalaisopistoille, stressinhallintaan TyHy-toimintana, lasten ja nuorten oppimisen tukemiseen sekä terveyden tueksi senioreille. Yhtä hyvin kuin omasta ja läheisten itsehuollosta, hyvinvoinnista, vuorovaikutus- itsetuntemus- ja tunnetyöskentelystä kiinnostuneille.

Koulutuksen pituus on yhteensä 15 lähipäivää + 1 näyttökoepäivä, 96h + itsenäistä harjoittelua 44 h Näyttökokeen vastaanottaa vastaava kouluttaja. Koulutukseen voivat hakeutua kaikki täysi-ikäiset kiinnostuneet.

Kustannukset: 15 päivää 120 e/pv = 1800 e sis alv 24 % alv, + 1 näyttökoepäivä 120 e kouluttaja, näyttökokeen vastaanottaja 125 e sis.alv 24% = 2045 e + yhdistys todistus 250 e alv 0% = 2295 e Kouluttaja laskuttaa koulutuksen osio kerrallaan, tarvittaessa mahdollisuus neuvotella maksu- suunnitelma. Näyttökokeen laskuttaa vastaava kouluttaja. Shindo ry laskuttaa todistuksen.

Valmiit Shindo-ohjaajat voivat osallistua pelkkään Jomon-osuuteen, 496 e, ei näyttökoetta eikä todistusmaksuja.

Ajankohdat: 25.1.-26.1.20, 29.2.-1.3.20, 4.-5.4.20 (tarkentuvat ryhmän mukaan), loput koulutuspäivät sovitaan yhdessä ryhmän kanssa. Valmistuminen lokakuulla 2020.

Kouluttaja: Annika Schauman, Jomon-Shindo kouluttaja ja hoitaja, Shindo ry

Näyttökoe: Marja Kaskisaari, Jomon-Shindo vastaava kouluttaja Shindo ry

Ilmottautuminen: kouluttaja Annika Schauman 040 7606 285, sukunimi.etunimi at gmail.com

Muuta: Koulutuspaikka Mikkeli, osoite 1/2020 lähetettävässä koulutus-infossa, jolloin ensimmäinen maksuerä myös viimeistään maksetaan. Samalla varaat koulutuspaikan itsellesi koko koulutuksen ajaksi. Mahdollisesta maksusuunnitelmasta sovittava ennen sitä ja erämaksua voi halutessaan alkaa maksaa heti ilmottautumisen jälkeen. Oikeus aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen mahdollisen riittämättömän osanottajamäärän tai kouluttajan mahdollisen force majoren vuoksi pidätetään. Tässä tapauksessa kouluttaja sitoutuu palauttamaan mahdolliset etumaksut. Mikäli itse peruutat osallistumisesi, maksua ei palauteta. Koulutusaikataulu on alustava ja joustava, se tarkennetaan yhdessä osallistujien kesken.

Mitä Jomon-Shindo on: Shindo ja Jomon menetelmät ovat yhdistymässä siirtymävaihe on käynnissä. Jomon-Shindo on kehon ja mielen itsehuolto- kuntoutus- ja hoitomenetelmä, lue lisää shindo.fi sivuilta.

Menetelmään kuuluu monipuolisia fyysisiä rentous- ja kiertotaivutus-venyttelyitä, syvähengitys ja läsnäolo-rentousharjoitteita sekä yksityisohjausta ja hoitokäsittelyitä. Nämä vaikuttavat kehoa, mieltä ja tunteita tasapainottavasti. Jomon-Shindossa olennainen osa menetelmää on lämmin ja kunnioittava kosketus ja tuki. Niin venyttelyn tukemisessä kuin hoidossa.

Jomon-Shindon juuret ovat Japanissa. Se on koko ajan kehittyvä kehomielen itsehuolto ja hoitomenetelmä, jonka kehittäjä on sensei Kazuko Kuratomi jo 25 v ajan. Hän on yhdistänyt länsimaisen lääketieteen tutkimuksen ja itämaisen perinteisen hoitotaidon. Kuratomi vierailee vuosittain Suomessa (jo yli 20 vuoden ajan) opettamassa ohjaajia ja kouluttajia. Jomon-Shindo kehonhuolto menetelmää voidaan soveltaa kaiken ikäisille ja -kuntoisille ihmisille.

Jomon-Shindo tukee ja edistää terveyttä ja palautumista. Siitä on runsaasti hyötyä niin itselle kuin ohjattaville, se
– auttaa rentoutumaan ja tehostaa palautumista sekä unta
– ylläpitää ja käynnistää verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja hermostoa
– kehittää keskittymiskykyä, stressinhallintaa sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja -tasapainottaa aivopuoliskoja ja yhdistää järkeä ja sydäntä
– tukee kehon omaa kykyä ylläpitää terveyttä
– vapauttaa kehokipuja, kireyksiä ja jännityksiä ja oikaisee kehon virheasentoja

Sydämellisesti tervetuloa Shindon pariin. Ilmoittautumiset 1.10.- 30.12.19

Annika Schauman
Jomon-Shindo kouluttaja, hoitaja, ohjaaja OstaraNova kehotietoisuuspalvelut Mikkeli
040 7606 285
schauman.annika (at) gmail.com
www. Shindo.fi