Esittelyssä Shindon ammattilainen osa 3: Arja Immonen, Savonlinna

 

Tässä juttusarjassa esittelemme koulutettuja ja osaavia Shindon ammattilaisia eri puolilta Suomea.

Lähdimme selvittämään millaista Shindo-toimintaa Suomesta löytyy ja keitä ovat ihmiset sen takana.  Halusimme myös tietää, mistä heidän innostuksensa Shindoon on saanut alkunsa ja miten siitä tuli ammatti.

Sarjan kolmannessa osassa kysymyksiin vastaa Shindo-kouluttaja-hoitaja Arja Immonen Savonlinnasta.

 

Kerro hieman itsestäsi.

Olen Arja Immonen Savonlinnasta. Toimin hyvinvointialan yrittäjänä ja tänä keväänä tulee alalla täyteen 20 vuotta. Aiemmin toimin kätilönä Savonlinnan keskus-sairaalassa. Valmistuin Shindo -ohjaajaksi v. 2000 ja kaksi vuotta myöhemmin  Shindo -kouluttaja-hoitajaksi. Olen myös dipl.vyöhyketerapeutti, koulutettu hieroja, energiahoitaja ja kätilö-Sair.hoitaja.

Kuinka päädyit Shindon pariin?

Shindo tuli mukaani ”sattumalta” vaikka sattumiahan ei ole. Yhteinen tuttavamme tutustutti minut Samuli Kinnuseen (ent. Shindo vastaava kouluttaja toim. huom.) ja hän alkoi ohjata venyttelytunteja hoitolassani. Siitä se sitten alkoi. Nyt Shindo on kulkenut mukanani jo 18 vuotta.

Millainen oli ensikokemuksesi Shindosta?

Venyttelyt tuntuivat ihanilta! Vaikka tein niitä vain kerran viikossa, huomasin olevani paljon virkeämpi ja hyväntuulisempi. Elin silloin ruuhkavuosiani.

Mikä sai sinut lähtemään Shindon ammattilaiseksi?

Venyttelin Samulin johdolla syksypuolen ja heti seuraavana vuonna ryhdyin opiskelemaan Shindo -ohjaajaksi. Se vaan tuntui heti omalta suunnalta. Koulutuksen yhteydessä tehdyt Shindo -hoidot tuntuivat myös omalta jutulta,  joten kouluttauduin saman tien Shindo-hoitajaksi.

Mikä sinulle on ollut tärkeintä Shindossa?

Pieni on suurta ja vähän on paljon. Huone missä on tatami, palava kynttilä ja kenties on yksi viherkasvi, se on Shindoa, niin kuin jossain koulutuksessa kuvailtiin. Olen vaikuttunut Shindon vähäeleisyydestä ja silti se on niin PALJON. Shindo täytyy kokea, sitä on vaikea selittää. ❤

Kenelle suosittelisit Shindoa?

Shindoa suosittelen kaikille.❤ Etenkin kiireisille, stressaantuneille ja kipuileville henkilöille. Sekä pienten lasten vanhemmille. Shindosta saa hyviä työkaluja itsehoitoon ja myös lasten hoitoon.

Silloin kun omat lapseni oli pieniä, tein heille usein iltaisin Shindo varvashoitoa. Erityisesti silloin, kun he olivat levottomia eikä uni meinannut millään tulla. Varvashoidon aikana he nukahtivat poikkeuksetta. Nyt vielä aikuisenakin kotona käydessään lapset, varsinkin nuorin tytär, pyytävät varvashoitoa, jos uni ei tule.

Millaista Shindo -toimintaa sinulla on?

Näillä kulmilla olen ollut Shindon kanssa yksin nämä vuodet, mutta sinnikkäästi olen mukana pysynyt. Tällä hetkellä on kolme Shindo -rentoutusohjaajaa minun lisäkseni. Shindo -koulutuksia olisi tarkoitus järjestää jatkossa enemmän ja niitä onkin tulossa lisää viimeistään ensi syksynä.

Savonlinnassa minulla toimii tällä hetkellä yksi venyttelyryhmä keskiviikkoisin klo 11. Ryhmiä voi myös aloittaa tarpeen mukaan.

Shindo -hoitoja teen melkeinpä päivittäin. Asiakkaideni hoitokokemuksia pääset lukemaan tästä linkistä.

Yhteystiedot:

Arja Immonen, 050-5850624, uusiq(at)hotmail.com, www.hoitolauusikuu.com