Tainai-Shindo Workshop Turussa 22.-23.9.2018

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Tainai -Shindo Workshop koostuu Japanissa kehitetystä kehotyöskentelymenetelmästä sekä luennosta, joiden lähtökohtana on tukea onnellista syntymää ja uuden äiti-lapsi suhteen syntymistä.

Tainai tarkoittaa suomeksi kohdun aikaista ja on uudenlaista kehotyöskentelyä, joka on kehitetty odottavan äidin tueksi ja vauvan hyvinvointiin jo kohdussa. Workshopissa Tainai yhdistetään rauhallisiin hengityksiin ja tehokkaaseen rentoutusmenetelmä Shindoon. Shindo menetelmän kehittäjä Kazuko Kuratomi opastaa menetelmänsä avulla kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen hyvinvointiin.

Workshopin luento-osuudesta vastaa pitkän uran tehnyt japanilainen synnytyslääkäri Akira Ikegawa, joka on tutkinut kohdun aikaista äiti-vauva suhdetta sekä lasten sen aikaisia muistoja. Hänen tutkimuksensa tukevat lämpimän suhteen kehittymistä jo kohdusta alkaen.

Kaksipäiväinen kehollinen työpaja on suunnattu tuleville äideille, perheille, äitien ja vauvojen kanssa työskenteleville, kuten kätilöille, neuvolan terveydenhoitajille, lääkäreille ja doulille. Mukaan voivat tulla myös kaikki, joita kiinnostaa vauvan kehitys ja syntymän ihme.  Rentouttavista harjoituksista uuden tiedon äärellä voivat hyötyä kaikki.

Workshop sopii myös mainiosti niille Shindo- ohjaajille, jotka ohjaavat tai suunnittelevat ohjaavansa äitiys-shindoa eli Shindoa raskaana oleville.

Tilaisuus on tulkattu suomeksi.

Kouluttajina kehotyöskentelymenetelmien kehittäjä Kazuko Kuratomi sekä synnytyslääkäri Akira Ikegawa.